Reiskoffer

Reiskoffer

Dit project gaat over Nederlands-Indië en geschikt voor geïnteresseerden in deze geschiedenis of de specifieke beeldende activiteiten. Voor leerlingen van 11 t/m 16 jaar kan het gezien worden als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in de vakken geschiedenis en beeldende vorming. Deelnemers maken in dit kunstproject op een andere manier kennis met deze belangrijk periode in de Nederlandse geschiedenis.

Verhalen van mijn (voor)ouders zijn door mij verbeeld in originele voorwerpen uit die tijd. Een voorbeeld is de oude reiskoffer die gebruikt is door mijn moeder op haar bootreis met haar familie vanuit Indië naar Nederland. De koffer heb ik bewerkt met oude batikstoffen en nostalgische oude familiefoto’s tot een kunstwerk.

Naast getoonde kunstwerken en performances (o.a. schimmenspel) kunnen ook een lezing, m.b.v. educatieve boeken, dvd’s en voorwerpen, deel uit maken van het lesprogramma. Het aanbod zal de deelnemers inspireren om in de aansluitende workshops beeldend aan de slag te gaan. Het project is een afwisseling van beleven en interactie: luisteren, kijken, voelen, meedoen en eventueel ook ruiken en proeven!