Schoolprojecten

Schoolprojecten

Schoolprojecten voor de basischool groep 1 t/m 8

WORKSHOPS DE WERELD ROND
KINDEREN MAKEN KENNIS MET KUNST- EN CULTUURUITINGEN UIT VERSCHILLENDE LANDEN!

Wij nemen originele maskers of poppen mee uit allerlei landen en vertellen kort de betekenis van die voorwerpen. Tijdens de workshops ontdekken de kinderen nieuwe technieken,  creatief problemen oplossen, leren improviseren, fantaseren en het durven optreden, samenwerken en respect hebben voor elkaars werkstukken en uitvoeringen. Het is eigenlijk één groot spannend avontuur. De workshops worden begeleid door beeldend kunstenaars/ docenten Hedy Lapré en Shelly Lapré.

Bijvoorbeeld in een spannend Indonesisch sprookje worden Prins Rama en Prinses Sinta uitgebeeld in een betoverend kleurenschimmenspel. Shelly hanteert zelfgemaakte wajangpoppen en Hedy verteld het verhaal met muzikale begeleiding van de gamelan (bronzen klankschalen).

Na de voorstelling kunnen de kinderen deelnemen aan verschillende workshops, zoals het maken van wajangpoppen, batikken, fluormaskers, pop-up tekeningen, 3D poppen, of gipsmaskers Tijdens de eindpresentatie kunnen de kinderen de resultaten aan elkaar vertonen in schimmenspel en expositie van gemaakte werkstukken.

www.cultuurstation.nl                       www.cultuurplein.nl